Fysiotherapie bij ziekte of ouderdom

Hokkeling en Huibers > Aandoeningen > Fysiotherapie bij ziekte of ouderdom

Fysiotherapie bij ziekte of ouderdom

Merkt u dat u, vanwege ouderdom of ziekte, meer problemen krijgt met bewegen? Gaat het lopen moeizamer? Neemt uw kracht af? Of heeft u moeite met uw evenwicht? Bij Hokkeling & Huibers kunt u terecht voor fysiotherapie. Samen werken we aan verbetering van uw conditie en balans. Zodat u zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren. En zo lang mogelijk zelfredzaam blijft.

Uw lichaam

Uw lichaam is steeds op zoek naar een zo efficiënt mogelijk gebruik van energie. Het draait om de balans tussen belasting en belastbaarheid. Door ziekte of ouder worden kan de belastbaarheid van uw lichaam afnemen. Dit kan een algeheel beeld zijn, maar het kan zich ook voordoen in één gewricht of orgaan. Met als gevolg: beperking in het uitvoeren van activiteiten.

Afname van uw zelfredzaamheid

Afname van uw zelfredzaamheid is veelal het gevolg van structurele veranderingen in uw lichaam. Denk aan onder meer neurologische aandoeningen (zoals een CVA, TIA, ziekte van Parkinson) of aandoeningen aan hart- en bloedvaten. Vaak wordt de afname van uw belastbaarheid veroorzaakt door ouderdom.

Fysiotherapie bij Hokkeling & Huibers

Fysiotherapeutische behandeling en begeleiding begint met een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van uw klacht. Samen met u inventariseren we welke factoren van invloed zijn op uw gezondheid. Waar heeft u last van en welke activiteiten gaan moeizaam of lukken niet meer? En wat zou u graag weer willen bereiken? We maken hierbij gebruik van informatie van andere hulpverleners (zoals huisarts, specialist en thuiszorg) en hun behandeling.

Doelstellingen

Op basis van deze gegevens stellen we een plan op. Hierin staat ook de doelstelling. Bijvoorbeeld het verminderen van pijn of het sterker maken van spieren. Vaak gaat het om het verbeteren van functies, zoals lopen, opstaan, iets oprapen e.d. Als dat nodig is, leren we u om hierbij een hulpmiddel te gebruiken. Met onze behandeling en begeleiding werken we aan afname van uw klachten en het zo goed mogelijk leren omgaan met eventuele blijvende beperkingen. Met als doel dat u zo lang en zelfstandig mogelijk kunt blijven functioneren in uw vertrouwde omgeving.

stel een vraag maak afspraak