Klachten aan uw elleboog

Hokkeling en Huibers > Aandoeningen > Klachten aan uw elleboog

Fysiotherapie voor klachten aan uw elleboog

Heeft u een stijf gevoel bij het bewegen van uw elleboog? Of heeft u hier een pijnlijke plek? Elleboogklachten zijn duidelijk herkenbaar en vragen om een nauwkeurige behandeling. Daarvoor kunt u terecht bij Fysiotherapie Hokkeling & Huibers. We onderzoeken en behandelen dagelijks mensen met uiteenlopende klachten aan de elleboog, pols en nek.

Uw elleboog

Uw ellebooggewricht wordt gevormd door 3 botten, de bovenarm, spaakbeen en ellepijp . De elleboog vormt de verbinding tussen uw onderarm en uw bovenarm. Ze zorgt zowel voor buiging en strekking, als voor het draaien van uw onderarm. Veel spieren die uw pols en hand bewegen hebben hun oorsprong bij de elleboog.

Elleboogklachten

Heeft u weleens gehoord van een tennisarm, een golferselleboog of een muisarm? Al deze klachten worden veroorzaakt door het regelmatig uitvoeren van dezelfde beweging. Door de intensieve kracht of de lange duur van de beweging ontstaat beschadiging of zelfs irritatie op de plek waar de pezen van uw onderarm vastzitten aan het bot van uw elleboog. De bewegingen van het ellebooggewricht hebben een direct relatie met die van uw pols en uw nek. Heeft u daar een bewegingsprobleem? Dan kan dit ook zorgen voor overbelasting bij uw elleboog. Veel andere klachten aan de elleboog zijn het gevolg van breuken in de botten die het ellebooggewricht vormen. Uiteindelijk kunnen ook in de elleboog artrose klachten ontstaan.

Fysiotherapie bij Hokkeling & Huibers

Fysiotherapie bij elleboogklachten begint met een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van uw klacht. Ondersteunend aan de diagnostiek kunnen we met echografie de situatie rondom uw elleboog inzichtelijk maken. Afhankelijk van de oorzaak behandelen we de elleboog plaatselijk of tezamen met uw pols en nek. Bij overbelasting van uw spieren herstelt de klacht vaak met een goede balans tussen belasting en belastbaarheid, waarbij de elleboog wel in beweging moet blijven. We adviseren u over het gebruik van uw elleboog in uw dagelijkse leven en tijdens sport. Om de belastbaarheid van de elleboog te vergroten, stellen we een specifiek trainingsprogramma op, eventueel ondersteund met manuele therapie en medical taping.

stel een vraag maak afspraak