Knieklachten

Hokkeling en Huibers > Aandoeningen > Knieklachten

Fysiotherapie bij knieklachten

Heeft u pijn in de knie bij het bewegen? Een zwelling, stijfheid of een instabiel gevoel? Met knieklachten kunt u terecht bij Fysiotherapie Hokkeling & Huibers in Ermelo. We onderzoeken en behandelen dagelijks mensen met knieklachten. Heeft u een knieoperatie gehad? Dan kunt u voor revalidatie rekenen op onze expertise. We werken daarbij nauw samen met de orthopeden van Ziekenhuis St Jansdal.

Uw kniegewricht

Uw kniegewricht wordt gevormd door bovenbeen, onderbeen en knieschijf. Het gewricht zorgt ervoor dat uw been kan buigen en strekken. In het dagelijkse leven, en vooral tijdens sporten, moet uw knie goed kunnen bewegen, maar ook stabiel zijn. De botten, spieren en banden van uw knie zorgen, samen met de meniscus, voor de stabiliteit van uw knie.

Knieklachten

Knieklachten zijn in de meeste gevallen het gevolg van een trauma van buitenaf (zoals het verdraaien van de knie) of van (langdurige) overbelasting. Ook bij sommige ziekten, zoals reuma en artrose, zijn de knieën één van de aangedane gewrichten. Knieklachten hebben een grote invloed op activiteiten in het dagelijkse leven en veroorzaken regelmatig ziekteverzuim. De fysiotherapeutische behandeling hangt volledig af van de oorzaak van uw knieklacht.

Fysiotherapie bij Hokkeling & Huibers

Fysiotherapie begint met het achterhalen van de oorzaak van uw knieklacht. Ondersteunend aan de diagnostiek kunnen we met echografie de situatie rondom uw knie inzichtelijk maken. We geven u advies over het gebruik van uw knie in het dagelijkse leven. Ook beoordelen we uw houding en uw manier van lopen. Zonodig werken we aan verbetering. Soms adviseren wij het gebruik van ondersteunende hulpmiddelen, zoals zooltjes. We beoordelen de beweeglijkheid van de knie en behandelen eventuele beperkingen. Tot slot krijgt u knieoefeningen voor meer stevigheid. U staat letterlijk steviger op uw benen.

Revalidatie na knieoperatie

Voor revalidatie na een knieoperatie werken we volgens de meest recente inzichten, op basis van specifieke OrthoXpert zorgplannen. We gebruiken moderne test- en revalidatieapparatuur en onderhouden intensieve contacten met uw orthopeed. Zo monitoren we de voortgang van uw revalidatie. Waar nodig passen wij het revalidatieprogramma aan.

stel een vraag maak afspraak