Schouderklachten

Hokkeling en Huibers > Aandoeningen > Schouderklachten

Fysiotherapie bij schouderklachten

Heeft u pijnklachten rond uw schouder? Of heeft u een ongeluk met uw schouder gehad en voelt deze niet stevig meer? Voor onderzoek en behandeling van uw schouderklachten kunt u terecht in onze praktijk. We doen dit dagelijks. Heeft u een schouderoperatie gehad? Dan kunt u voor revalidatie rekenen op onze expertise. We werken daarbij nauw samen met de orthopeden van het St. Jansdal ziekenhuis.

Uw schouder

Uw schouder is een complex gewricht dat bestaat uit meerdere botten die samen het bewegen van de schouder mogelijk maken. Uw sleutelbeen en schouderblad vormen de verbinding met uw romp. De kop van de bovenarm vormt samen met de kom in het schouderblad het eigenlijke schoudergewricht. Door de specifieke bouw van dit gewricht kunt u er grote bewegingen in maken.
Voor de stevigheid van uw schouder zorgen de omliggende banden, spieren, pezen en uw schouderblad.

Schouderklachten

Uw schouder is heel beweeglijk én daardoor ook kwetsbaar voor blessures en andere schouderklachten. Schouderklachten kunnen plotseling (bijvoorbeeld door een trauma) of geleidelijk ontstaan. Soms worden de klachten veroorzaakt door structurele overbelasting van uw schouder. Vooral het langdurig herhalen van bewegingen kan irritatie en ontsteking in de schouder veroorzaken. Schouderklachten kunnen ook gepaard gaan met nekklachten. Klachten die geleidelijk aan ontstaan of niet willen herstellen hebben vaak als oorzaak een verandering in het bewegen van de schouder en/of een afname van de stabiliteit van de schouder. Uiteindelijk kunnen ook in de schouder artroseklachten ontstaan.

Fysiotherapie bij Hokkeling & Huibers

Fysiotherapie bij een schouderblessure begint met een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van uw blessure. Ondersteunend aan de diagnostiek kunnen we met echografie de situatie rondom uw schouder inzichtelijk maken. Afhankelijk van de oorzaak moet de schouder namelijk worden behandeld met rust of met training. Een overbelaste schouder herstelt vaak met een goede balans tussen belasting en belastbaarheid, waarbij de schouder wel in beweging moet blijven. We adviseren u over het gebruik in uw dagelijkse leven en tijdens sport. Een instabiele schouder kan worden verstevigd met schouderoefeningen, die zorgen voor kracht en stabiliteit. Wanneer dit niet voldoende is, kunt u eventueel kiezen voor een schouderoperatie om uw schoudergewricht te verstevigen.

Revalidatie na een schouderoperatie

U kunt bij ons ook revalideren na een schouderoperatie. We werken volgens de meest recente inzichten, met behulp van OrthoXpert zorgplannen. We gebruiken moderne test- en revalidatieapparatuur en hebben intensieve contacten met uw orthopeed. Zo monitoren we de voortgang van uw revalidatie. Eventueel passen we het revalidatieprogramma aan.

stel een vraag maak afspraak