COPD: trainen bij de fysiotherapeut

Heeft u COPD? En wilt u werken aan vermindering van uw kortademigheid? Volg dan bij ons het Beweegprogramma COPD. In een kleine groep werkt u aan kracht en uithoudingsvermogen, onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. U kunt hier veel baat bij hebben. U traint samen met andere mensen met vergelijkbare klachten.

Waarom het Beweegprogramma COPD?

Een goede conditie is belangrijk. Maar vanwege de klachten worden mensen met COPD of astma vaak geleidelijk steeds minder actief. Wij kunnen u helpen uw conditie weer op te bouwen. We begeleiden bij het verbeteren van uw conditie en bij versterken van uw (ademhaling-)spieren. Daardoor kunt u uw ademhaling weer beter controleren en heeft u minder last van benauwdheid, hoesten, piepende ademhaling en een drukkend gevoel op uw borst. Door sport kan ook uw longinhoud toenemen. U krijgt een groter uithoudingsvermogen en wordt fitter. Wij kunnen u bovendien leren om beter te ontspannen, ook als u benauwd bent.

Wat is COPD?

COPD staat voor: Chronic Obstructive Pulmonary Disease. COPD is een chronische, progressieve longaandoening die de ademhaling belemmert. Het kan gaan om chronische bronchitis
(ontstekingen in de luchtwegen) of emfyseem (beschadiging van de longblaasjes). Dit leidt tot beperkingen en participatieproblemen. De belangrijkste beperkingen zijn kortademigheid en een verminderde inspanningstolerantie. Uw conditie gaat achteruit en de belastbaarheid neemt af. Uit angst voor kortademigheid zijn mensen geneigd het bewegen te vermijden. Maar hierdoor verslechtert de conditie nog verder. Echter, een actieve leefstijl is het beste medicijn.

Meer weten over het Beweegprogramma COPD?
Neem contact op

    Aanmelden beweegprogramma

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Telefoonnummer(verplicht)

    Voor welk beweegprogramma wilt u zich inschrijven?