Diabetes-training bij de fysiotherapeut

Heeft u diabetes mellitus type II en heeft u moeite uw bloedglucosewaarden op peil te houden? Bent u bang een hypo te krijgen als u meer beweegt? Volg dan het Beweegprogramma Diabetes. Bij ons werkt u in een kleine groep aan kracht en conditie, onder begeleiding van een fysiotherapeut. U leert dagelijks voldoende te bewegen, nu en in de toekomst. U traint samen met andere mensen met diabetes. De training is bestemd voor patiënten van 16 jaar en ouder met een inactieve leefstijl.

Waarom het Beweegprogramma Diabetes?

Bewegen is gezond. Het heeft een positieve invloed op de vetstofwisseling, de bloeddruk en de cholesterolspiegel. Bewegen vermindert de kans op hart- en vaatziekten. En het helpt klachten bij diabetes te verminderen en te voorkomen. Patiënten die regelmatig en voldoende bewegen, krijgen meer controle over hun lichaam.

Hoe ziet de training er uit?

U krijgt een persoonlijk programma, op basis van de intake en de lichamelijke testen. Tijdens de training bouwt u de belasting en intensiteit zorgvuldig op. Het programma is een combinatie van cardio-training en krachttraining. Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit het meest effectief is. Heeft u overgewicht? Dan streven we ernaar uw lichaamsgewicht met 10 tot 15% te reduceren. Doel van de training is ook om het medicijngebruik te verminderen. Het Beweegprogramma duurt 10 tot 12 weken. U traint 2 keer per week 1 uur. Ook na afronding van het programma moet u blijven sporten.

Meer weten over het Beweegprogramma Diabetes?
Neem vrijblijvend contact op

Fysiotherapie Hokkeling & Huibers is aangesloten bij het diabetesnetwerk van Paramedische coöperatie FleGel.

    Aanmelden beweegprogramma


    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Telefoonnummer(verplicht)

    Voor welk beweegprogramma wilt u zich inschrijven?