Lage rugklachten

Hokkeling en Huibers > Beweegprogramma’s > Lage rugklachten

Lage-rugklachten: trainen bij de fysiotherapeut

Heeft u al langere tijd (meer dan 12 weken) last van lage-rugpijn? Heeft u met regelmaat last van lage-rugpijn? Of heeft u last van uw rug zonder specifieke, aanwijsbare lichamelijke oorzaak (a-specifieke klachten)? Volg dan bij ons het Beweegprogramma Lage-rugklachten. U traint wekelijks. Onder leiding van een fysiotherapeut en in een groepje met circa drie personen; mensen met vergelijkbare klachten. In de groep kunt u elkaar steunen, stimuleren en ervaringen uitwisselen.

Waarom het Beweegprogramma Lage-rugklachten?

Het Beweegprogramma heeft tot doel de rugpijn te verminderen en verdere rugklachten te voorkomen. U werkt bij ons aan verbetering van uw spierkracht en uw uithoudingsvermogen. Ook besteden we veel aandacht aan de manier waarop u uw dagelijkse handelingen uitvoert. U krijgt inzicht in uw belasting en belastbaarheid en krijgt meer kennis over lage-rugklachten in relatie tot bewegen.

Hoe ziet het Beweegprogramma eruit?

De fysiotherapeut begint met een intakegesprek, het invullen van vragenlijsten en een aantal lichamelijke testen. De fysiotherapeut bepaalt of er geen belemmeringen zijn om aan het programma deel te nemen. De vragenlijsten geven inzicht in welke beperkingen u ervaart in uw dagelijks leven door de rugklachten. Met de testen bepalen we uw huidige conditie. Op basis van de uitkomsten kunnen wij de training goed afstemmen op uw mogelijkheden en wensen. De testen worden gedurende het programma herhaald. Wij bespreken met u de resultaten en de voortgang.

De training

De training bestaat uit een warming-up, beweeglijkheidsoefeningen, krachttraining van de rompspieren, conditietraining, rug scholing en een cooling-down. De training duurt 1 uur.

Meer weten over het Beweegprogramma Lage-rugklachten?
Neem vrijblijvend contact op

    Aanmelden beweegprogramma

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Telefoonnummer(verplicht)

    Voor welk beweegprogramma wilt u zich inschrijven?