Nieuws

Hielspoor? Shockwave en fysiotherapie is effectief!

13 november 2016

Hielspoor en shockwave.

Hielpijn, in de volksmond ook wel hielspoor genoemd is een hardnekkige blessure. Voor veel wandelaars en loopsporters maakt het hun activiteiten behoorlijk hinderlijk of onmogelijk. Meestal is er sprake van een irritatie/ overbelasting van de peesplaat onder de voet, we noemen dit fasciitis plantaris.

Rust nemen in combinatie met medicijnen wordt vaak geadviseerd maar werkt niet altijd afdoende. Wanneer er weer te snel gestart wordt  met sporten kunnen de klachten opnieuw beginnen. Uiteindelijk moet een deel van de sporters zelfs stoppen met hun activiteiten omdat de blessure chronisch is geworden.

Uit onderzoek is gebleken dat bij deze blessure een combinatie van shockwave en gerichte oefentherapie zeer effectief is. Zelfs bij langer aanwezige klachten! Wij hebben in onze praktijk de ervaring en mogelijkheden om deze therapie toe te passen.

Voordat we een behandeling starten willen we eerst een goed inzicht in de aard van uw blessure verkrijgen. We starten met een gesprek over ontstaan en verloop van de klacht, daarna voeren we een aantal onderzoektesten uit. In onze praktijk kunnen we met behulp van echografie nog beter inzichtelijk maken of er sprake is van een peesaandoening. Zo hebben we een goed beeld van wat er werkelijk aan de hand is en kunnen we het behandelplan zo specifiek mogelijk maken.

Shockwave  is een behandeling van buitenaf op het lichaam waarbij gebruik wordt gemaakt van schokgolven. Via een speciaal handstuk worden op de pijnlijke locatie zogeheten pulsen overgebracht. Deze tikken kunnen tijdens de behandeling als (licht) pijnlijk ervaren worden.

De shockwave behandeling versnelt het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te stimuleren. De lokale stofwisseling en de bloedcirculatie worden sterk verbeterd waardoor beschadigd weefsel sneller hersteld en geneest. Direct na de behandeling ontstaat vaak een langdurige en aanhoudende pijn vermindering. Als ondersteuning van de behandelingen worden specifieke oefeningen aangeleerd en adviezen meegegeven.

Een aantal veel voorkomende peesblessures, waaronder achillespeesklachten, zijn ook zeer goed behandelbaar met shockwave.

 

terug naar nieuwspagina