Nieuws

Oncologische fysiotherapie in Ermelo

7 oktober 2021

Oncologische fysiotherapie in Ermelo

Bij Hokkeling en Huibers wordt oncologische fysiotherapie aangeboden voor mensen die gediagnosticeerd zijn met kanker. Tijdens deze behandelingen wordt u begeleid door gespecialiseerde fysiotherapeuten op het gebied van oncologie. Zij helpen u om te gaan met de gevolgen van uw ziekte en werken samen met u aan uw conditie. De begeleiding bestaat uit training of fysiotherapie op maat.

Wat doen we bij oncologische fysiotherapie

• We starten met een intakegesprek. Tijdens de intake wordt er een duidelijk beeld gevormd van de activiteiten die voor u haalbaar zijn.
• Samen met uw fysiotherapeut worden er einddoelen opgesteld, waar tijdens de behandelperiode naar toe gewerkt wordt. Uw fysiotherapeut stelt op basis van uw belastbaarheid en de klachten die u ervaart een behandelschema op.
• U gaat onder begeleiding van een fysiotherapeut individueel of in een groep trainen.
• U krijgt adviezen en oefeningen die u dagelijks thuis kunt doen om uw conditie op peil te houden en/of te verbeteren.

Voor wie

U komt in aanmerking voor oncologische revalidatie indien u voor, tijdens of na de behandeling van kanker behoefte heeft aan begeleiding om uw conditie op peil te houden en de bijwerkingen van de behandeling tegen kanker waar mogelijk te verminderen.

Wat is het verschil tussen oncologische revalidatie en reguliere fysiotherapie revalidatie

Het verschil tussen de oncologische revalidatie en een regulier fysiotherapeutisch revalidatie traject is dat de therapeut meer kennis heeft met betrekking tot de verschillende vormen van kanker en over de bijwerkingen van de oncologische behandeling. De fysiotherapeut onderhoudt korte lijnen met de oedeemtherapeut, de oncologieverpleegkundige, de diëtist en de POH-GGZ en zal, in samenspraak met u, in contact treden met hen als dat uw behandeling ten goede komt.

Kosten

De kosten voor de behandeling worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Daarnaast is het belangrijk dat u een verwijzing meeneemt van uw huisarts of specialist.

Een afspraak maken of interesse

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hokkeling en Huibers.
U kunt bellen met het nummer 0341 563 777 of ons een mail sturen naar info@fysiotherapie-ermelo.nl
.

 

terug naar nieuwspagina