Psychosomatische fysiotherapie

Hokkeling en Huibers > Specialismen > Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie

Heeft u last van onverklaarde vermoeidheidsklachten? Of heeft u wel eens last van benauwdheid en/of hartkloppingen in stressvolle situaties? Mogelijk kunnen we u helpen met psychosomatische fysiotherapie.

Wat is psychosomatische fysiotherapie

De samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is vaak niet helemaal duidelijk. Lichamelijke signalen worden nogal eens genegeerd of verkeerd geïnterpreteerd. Een duidelijke medische diagnose is vaak niet te stellen, wat tot onbegrip kan leiden. Zo kunnen psychosomatische klachten zich uiten in vermoeidheid of onbegrepen pijnklachten, duizeligheid en hoofdpijn maar ook in spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hartkloppingen of druk op de borst.

De psychosomatisch werkend fysiotherapeut

Onze psychosomatisch werkend fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van klachten die te maken hebben met spanning of stress en in het behandelen van onbegrepen lichamelijke klachten. De psychosomatisch fysiotherapeut begeleidt u bij het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid. Samen met deze fysiotherapeut werkt u aan herstel van uw balans. Zij betrekt de lichamelijke, psychologische en sociale aspecten bij de behandeling, waaronder uw leef- en werkomstandigheden.

Kennismaking
We vinden het belangrijk dat we u eerst leren kennen. Immers, een goede relatie is een voorwaarde voor een succesvolle behandeling. We zijn benieuwd naar uw voorkeuren voor de behandeling en naar uw algemene gezondheid. Ook stemmen we met u af wat we van elkaar kunnen verwachten.

Onderzoek
Nadat we u hebben leren kennen, zijn we benieuwd naar u ervaren klachten en belemmeringen in uw dagelijkse functioneren. We zullen samen met u proberen te achterhalen waardoor uw klachten zijn ontstaan en waardoor deze verergeren. We onderzoeken onder meer hoe de spierspanning op bepaalde plekken in uw lijf is en hoe uw ademhaling verloopt.

Behandeling
Is duidelijk wat de oorzaak van uw klachten zijn? En zijn deze naar ons oordeel op te lossen met psychosomatische fysiotherapie? Dan overleggen we eerst met u wat we gaan doen en wat u kunt verwachten. Tijdens de behandelingen werken we aan verbetering van uw lichaamsbesef, waardoor u zich mogelijk ook makkelijker kunt ontspannen. Met oefeningen werken we aan herstel van de balans tussen spanning en ontspanning.

Afsluiting
We zijn tevreden als u dat ook bent. Met regelmaat analyseren we het effect van de behandeling.
Wat hebben we bereikt? En op welke manier? Hebben we ons doel gehaald en kunt u weer vrijuit bewegen? Dan sluiten we uw behandeling af. We wensen u toe dat u op een ontspannen manier in beweging blijft.

stel een vraag maak afspraak