Nieuws

Start 6e editie Ermelo Vitaal

29 juli 2021

Deze maand is de 6e editie van Ermelo Vitaal gestart op de praktijk. Een nieuwe groep van 7 deelnemers is begonnen met het programma dat 12 weken duurt.  Zij volgen 2 keer per week progressieve krachttraining. Dit houdt in dat gedurende de 12 weken het programma geleidelijk aan wordt verzwaard.

Begeleiding door fysiotherapeut Sjoerd de Bruin en Santé Diëtistenpraktijk

De trainingen worden begeleid door fysiotherapeut Sjoerd de Bruin. De focus tijdens de training ligt op het verbeteren van spierkracht in de beenspieren, maar ook de rest van de spieren in het lijf en de conditie wordt meegenomen.

Daarnaast krijgen de deelnemers advies van een diëtist van Santé Diëtistenpraktijk over verhoogde inname van eiwitrijke producten in aanvulling op hun dagelijkse voeding. Het doel van het traject is het doorbreken van de neerwaartse spiraal van het verlies van spiermassa, spierkracht en spierfunctie die met veroudering gepaard gaat. Toename van kracht in de beenspieren vermindert de kans op vallen en zorgt voor het beter kunnen uitvoeren van activiteiten als wandelen, traplopen, tillen en fietsen.

Kwetsbare thuiswonende ouderen

Ermelo Vitaal is een programma dat krachttraining combineert met verhoogde eiwitinname  via gezonde voeding. Het traject is bedoeld voor kwetsbare thuiswonende ouderen die fysieke fragiliteit ervaren. Na een intake en testen wordt een trainingsprogramma op maat gemaakt.

Inmiddels is het programma in de afgelopen jaren meerderde keren succesvol gebleken bij Hokkeling&Huibers Fysiotherapie

De kosten voor de training o.l.v. de fysiotherapeut hangen af van de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. De kosten voor de diëtist vallen onder de basisverzekering.

Wilt u meer informatie over Ermelo Vitaal, neem dan contact op via 0341 563 777

Fysiotherapiepraktijk Hokkeling & Huibers

Hokkeling & Huibers

 

terug naar nieuwspagina