Nieuws

Wij zijn weer geopend!

11 mei 2020

Wij zijn sinds 4 mei begonnen om onze behandelingen geleidelijk en verantwoord weer verder op te schalen. Onze locaties zijn geopend en het is mogelijk om een behandeling in te plannen bij onze fysiotherapeuten. Ook is het de mogelijk om op afstand d.m.v. online fysiotherapie behandeld te worden.

Voordat u naar onze praktijk komt willen we vragen om het praktijkprotocol goed door te nemen. Zodat we de behandeling op een veilige en verantwoorde manier kunnen laten plaats vinden.

Praktijkprotocol:

Voor alle cliënten geldt nog steeds dat bij behandeling op onze praktijken u absoluut geen verkoudheid- of griepverschijnselen mag hebben. Wij werken hierbij volgens strenge hygiëne – en veiligheidsmaatregelen, afgestemd met VWS en het RIVM. Voor het starten van een behandeling nemen wij samen met u de volgende vragen door:

– Heeft u één of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
– Heeft u de afgelopen 24 uur Coronaklachten (COVID-19 symptomen) gehad?
– Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
– Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen via een test of via een vraaggesprek met uw (huis)arts Corona vastgesteld? Of vermoedt u zelf Corona?

Alleen wanneer het antwoord op iedere vraag een NEE is kunnen we een behandeling starten. Daarbij de kanttekening dat we in overleg met u bepalen of het, gezien de aandoening of soort behandeling, een veiligere maar gelijkwaardige keuze is om behandeling op afstand (videobellen) in te zetten.

Welke maatregelen nemen wij tijdens de behandeling?

– Als u binnenkomt schudden wij u niet de hand zoals u gewend bent, maar we heten u uiteraard nog steeds welkom met een glimlach.
– Voor en na elk consult wast de therapeut zijn handen met desinfecterende zeep of gel en reinigt stoel en behandelbank (we beginnen daardoor dus ieder consult  met schone handen en behandelruimte).
– We maken gebruik van papieren droogdoekjes.
– Als we al moeten hoesten of niezen dan draaien we ons weg van personen in de buurt en doen dat in de binnenkant van de elleboog.
– We houden zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.

Wat vragen wij van u?

– Wij gebruiken geen hoeslakens meer. Neemt u daarom alstublieft uw eigen handdoeken (een grote en een kleine handdoek) mee voor uw behandeling.
– Kom alleen naar de praktijk; en daarmee bedoelen we: niet onnodig partners of (kleine) kinderen meenemen, tenzij daar een dringend expliciete reden voor is.
– Houd waar dat kan 1,5 meter afstand van andere patiënten en medewerkers van onze praktijk.
– Wij vragen u bij binnenkomst de handen te wassen met handgel.
– Het aantal wachtplaatsen in onze wachtkamer is beperkt. Als de beschikbare stoelen bezet zijn, vragen we u om even buiten of in uw auto te wachten.
– Overleg altijd bij vragen over uw gezondheid of keuze van behandeling met uw therapeut. Samen gaan wij voor een veilige behandeling!

Team Hokkeling en Huibers

terug naar nieuwspagina